TOM VERTELT

09 okt 2017
Tom Tichelaar Down to Earth

Down To Earth

Herken je je in het volgende?
Je zit in de bioscoop en kijkt naar een film waarvan je overtuigend vindt dat iedereen - maar dan ook iedereen die zou moeten zien. Wat schetst je verbazing; de zaal is maar voor 10% gevuld...

Down To Earth is een onvoorstelbaar mooie, indrukwekkende en inspirende film.
Ik heb de film inmiddels twee keer mogen bewonderen en sluit een derde keer niet uit!

DE FILM

Down to Earth volgt de wereldreis (6 jaar) van Renata Heinen en Rolf Winters en hun drie jonge kinderen.
Op zoek naar ‘wat is er nog meer’ ruilen ze hun luxeleven in voor een spirituele zoektocht over de gehele wereld bij inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen.
Het gezin begint bij de Native Americans in Michigan en vanuit daar reizen ze verder langs stamhoofden in Peru, het Amozoneregenwoud, spreken met de San in de Kalahari-woestijn en ontmoeten Laklak, een stamhoofd van de Aboriginals op een eiland bij Australie. De earth keepers  – diverse stamoudsten – delen hun visie en opgedane wijsheden over genezing en het leven in al zijn facetten vanc geluk tot angst.

IN EIGEN BEHEER

Voor het maken van de film hadden Renata en Rolf alles in eigen beheer; het script, de regie, het camerawerk, de productie en zelfs het vermarketen van de film; geld voor reclame en marketing was er niet.
Na vijf jaar aan de film (montage) te hebben gewerkt stonden ze voor een grote uitdaging. Zonder marketingbudget is het doorgaans onmogelijk om een film in een bioscoop of filmhuis vertoond te laten worden. Uitendelijk lukte het ze de film in een aantal filmhuizen geprogrammeerd te krijgen.
En dat was het begin van het succes; de film draait nu al maanden in filmhuizen door het gehele land en op events.

EEUWENOUDE WIJSHEID

Wanneer jezelf een kijkje gunt in de wat er nog meer mogelijk is op het gebied van genezing, spirit world, geluk en andere mooie levenslessen dan is dit echt een “must see movie”!

 

Nog een mooie afsluitende quote van een aboriginal vrouw;

“Why run? It’s there. You get there”!

Down To Earth draait nog steeds, voor kaarten zie bioscoopagenda!

Of bekijk hier de trailer.

Down To Earth film

tom