TOM VERTELT

27 okt 2017
Tom Tichelaar Yoga Magazine internationaal

Investeer in je energie!

Tom Tichelaar is werkzaam in de huizenmarkt. In deze branche valt het woordje energie naar zijn zeggen vaak. Bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen, energieneutraal wonen of windmolenenergie. Zelf is hij een aantal jaren geleden meer geïnteresseerd geraakt in de menselijke energie, in hoe we ons energielevel op peil houden waardoor lichaam en geest fit en vitaal blijven. En in hoe we anderen, door middel van energie, van pijnklachten kunnen verlossen.

HET OCHTEND RITUEEL

‘Iedere morgen sta ik om vijf uur op. Dan ga ik met de hond wandelen, mediteren en doe yogaoefeningen. Dit ochtendritueel zorgt ervoor dat ik me goed voel. Soms heb ik gedurende de dag behoefte aan nog een meditatiemomentje, bijvoorbeeld vlak voor een intensieve vergadering. Dan stop ik onderweg bij een tankstation en ga er rustig voor zitten. Zonnebrilletje op, geen hond die het ziet. Deze levensstijl heb ik mezelf eigen gemaakt na meer dan een jaar ziek te zijn geweest. Het label Chronisch vermoeid had ik al opgeplakt gekregen. Gelukkig ging ik zelf op zoek naar een remedie. Dat is zeker ook de boodschap die ik anderen tijdens mijn lezingen wil meegeven: als je geen oplossing vindt in de reguliere gezondheidszorg, geef niet op en ga op zoek naar iets dat wel werkt. Investeer in je energie!

QUANTUM TOUCH

Na mijn herstel ben ik in aanraking gekomen met Quantum Touch. Ik kwam erachter dat ik anderen van pijnklachten af kan helpen. Hoe dan, zal jij je nu afvragen. Als iemand een (pijn) klacht heeft, dan is de trilling oftewel energie op die pijnlijke plek erg laag. Door een hogere trilling, energie aan te bieden, wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam aangesproken en zal het lichaam zichzelf (sneller) gaan genezen.

ENERGIE RESONEERT

Dit is minder vaag dan het klinkt. Echt! Energie volgt namelijk energie (het resoneert). Een goed voorbeeld vind ik altijd die van een piano. Als je in dezelfde ruimte ook een gitaar neerlegt en iemand slaat op de piano bijvoorbeeld een G-akkoord aan, dan zal je, als je heel goed kijkt, de snaar met hetzelfde akkoord op de gitaar zien bewegen. Dat is energie.

In TOM over TOM events vertel ik alles over wat het zelf genezend vermogen voor mij heeft betekend en hoe ik dit nu inzet om anderen van hun klachten af te helpen. Dit zijn uitdagende en informatieve middagen, waarbij ik ook concreet laat zien wat er mogelijk is met energie. 

Dit artikel is gepubliceerd op de website van Yoga International.

tom