TOM
IN DE MEDIA

logo de Bewustzijnschool

Awake

2018

Awake is het online magazine van De Bewustzijn School. Het is een magazine voor Changemakers met als motto ‘How to Live an Awakened Life’. Het magazine brengt inspiratie, kennis, interviews, levenslessen video’s en meer.
Sinds medio 2018 ben ik teacher bij De Bewustzijn School. In het magazine vind je een artikel over mij en mijn teachings.

Awake magazine
logo de Bewustzijnschool

Het nut van affirmaties

29 oktober 2018

Gedachten zijn rare dingen. Je ziet ze niet en je kunt ze niet pakken, maar horen kun je ze wel: een voortdurende stroom in het hoofd, die soms vermoeiend of niet gewenst is en de dag van morgen kan bepalen als een ‘last’.

De gedachten die we altijd hebben gedacht en de woorden die we altijd hebben gebruikt, hebben ons huidige leven en onze huidige ervaringen gecreëerd. Daarom is het belangrijk om goede gedachten te cultiveren.

“Het is voor ons belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat wij denken” – Buddha

Bewustzijnschool Affirmaties

De Vijf Tibetanen: jong blijven door oude wijsheid

30 mei 2018

Schoonheid uit een potje, moeiteloos gezond, geluk uit het niets en snel rijk… Mensen zoeken de gemakkelijkste weg naar het doel, liefst zonder obstakels en tegenslagen. Helaas werkt het in de praktijk vaak anders en zullen we moe en niet al lekker gebruind onze vakantiebestemming bereiken. We moeten files accepteren en onderweg bijtanken.

Op het gebied van gezondheid worden ons wonderen beloofd. Spierbundels door gebruik van prachtige apparaten, waarmee je na het aandraaien van de eerste schroef al in shape bent. Gekakel over afslankmethodes met volle borden of eenzijdige crash diëten. We dromen graag mee met het aangeprezen rendement, dat achteraf toch net even iets anders uitpakt.

De 5 eenvoudige Yoga oefeningen, in slechts 15 minuten uit te voeren, zijn een essentieel onderdeel van mijn dagelijkse ochtendritueel.
Meer hierover kun je lezen in mijn boek: Kortom, zo kan het ook.

Vijf Tibetanen EatPureLove Blog
love and lifestyle logo

Het zelfgenezend vermogen van ons eigen lichaam

9 april 2018

Het is waarschijnlijk iets waar je nooit bij stil staat, of wellicht zelfs voorlief neemt: het zelfgenezend vermogen van ons eigen lichaam. Als wij een wondje hebben dan vinden we het heel normaal dat dit vanzelf geneest. Ons lichaam stuurt bloed om de wond schoon te spoelen en om zo bacteriën buiten de deur te houden. Vervolgens worden er van binnenuit nieuwe laagjes huid opgebouwd en ontstaat er uiteindelijk een korstje. Deze valt eraf zodra de nieuwe huid is aangemaakt en na verloop van tijd zie je niks meer terug van je wond. Prachtig nietwaar?

Zo geneest ons lichaam ook na griep of een verkoudheid. Na een paar dagen uitzieken voel je je over het algemeen weer beter omdat ons lichaam de bacterieren de deur uitwerkt. Het enige wat wij hoeven te doen is wachten tot ons lichaam genezen is.en, zullen wij deze (vaak hardnekkige) overtuigingen moeten aanpassen. Dat kan door het inzetten van affirmaties.

Lees het hele blog van Thessa op loveandlifestyleblog.nl

Love and Lifestyle blog

De kracht van affirmaties

3 april 2018

Gedachten zijn rare dingen. Je ziet ze niet en je kunt ze niet pakken. Maar horen kun je ze wel: een voortdurende stroom woorden in je hoofd, die soms vermoeiend of niet gewenst is en de dag van morgen volgens Buddha kan bepalen als een ‘last’. De gedachten die we altijd hebben gedacht en de woorden die we altijd hebben gebruikt, hebben ons huidige leven en onze huidige ervaringen gecreëerd. Daarom is het belangrijk om goede gedachten te cultiveren.

We zijn allemaal opgegroeid in een bepaald soort milieu. En door onze opvoeding, onze waarden en normen en door wat wij hebben meegemaakt, hebben we bepaalde overtuigingen. Deze overtuigingen maken dat iedereen weer anders reageert op eenzelfde situatie. Simpelweg omdat je als het ware reageert vanuit jouw referentiekader. Wanneer wij ons huidige leven anders willen ervaren, zullen wij deze (vaak hardnekkige) overtuigingen moeten aanpassen. Dat kan door het inzetten van affirmaties.

Lees het hele blog van Tom op eatpurelove.nl

Tom Tichelaar affirmaties
mommyhood logo

korTOM, zo kan het ook

31 maart 2018

Tom Tichelaar is een man die zijn verhaal graag wil delen en waar ik een lezing van heb bijgewoond vorige week. Tom vertelt zijn verhaal, over de reis van chronisch ziek zijn naar genezen op eigen kracht en hoe hij vanuit die ervaring nu anderen op weg helpt naar zelfgenezen. Toen ik dit las begon ik direct in mijn sceptische schulp te kruipen. Zelfgenezing? Ja joh, tuurlijk! Laat mij maar naar de dokter gaan. Nieuwe zalven, nieuwe inhalatoren, even een longtest, allergietesten en na flinke medicatie zijn we er wel weer bovenop. Maar net zoals een wondje genezen probeert Tom uit te leggen dat we veel meer kunnen genezen vanuit eigen kracht. Vanuit ons eigen lichaam en met energie. En dat klinkt een stuk minder zweverig dan ik in eerste instantie dacht. Ik stel me nooit zo snel open voor dit soort dingen maar het verhaal van Tom triggerde me en ik ging in op zijn uitnodiging om zijn lezing bij te wonen in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Een geweldige locatie, overigens!

Lees het hele blog van Shirley op Mommytobe.nl

Tom Tichelaar Mommyhood Mommytobe

Meet Tom Tichelaar

25 maart 2018

Een bevlogen, authentieke, vitale, levenslustige, inspirerende en energieke man. Zo leerde ik Tom Tichelaar afgelopen weekend tijdens zijn lezing ‘Tom over Tom’ kennen. Op een unieke locatie, de Metaal Kathedraal in Utrecht, vertelde Tom over de reis die hij maakte van chronisch ziek zijn naar een vitaal, rijk leven. Want die energie en levenslust, die heeft hij niet altijd gehad. Met de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) werd door artsen een ‘oorzaak’ gevonden voor zijn voortdurende hoofdpijn, koortsaanvallen, grieperige gevoel en totale gebrek aan energie.

Wist je dat er in Nederland zo’n 50.000 mensen met de diagnose CVS zijn? Ondanks uiteenlopende klachten hebben deze allemaal een gemene deler: na fysieke inspanning hebben ze een gevoel van algehele malaise. Een wandelingetje met de hond kan al resulteren in 2 dagen oververmoeid, koortsig en met spierpijn in bed liggen. Na 2 jaar regulier en alternatief dokteren besloot Tom het heft in eigen handen te nemen. Totaal buiten zijn comfortzone (en met het laatste restje energie wat hij nog had) gaf hij zich op voor een weekendcursus meditatie. En met succes, want al na 3 maanden dagelijks mediteren kon hij zijn werk als makelaar weer oppakken. Zijn zoektocht was begonnen!

Lees het hele blog van Mirjam op eatpurelove.nl

‘Meditatie heeft va nmij een puurder mens gemaakt’

no.5 2017

Tom Tichelaar is werkzaam in de huizenmarkt. In deze branche valt het woordje energie naar zijn zeggen vaak. Bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen, energieneutraal wonen of windmolenenergie. Zelf is hij een aantal jaren geleden meer geïnteresseerd geraakt in de menselijke energie, in hoe we ons energielevel op peil houden waardoor lichaam en geest fit en vitaal blijven. En in hoe we anderen, door middel van energie, van pijnklachten kunnen verlossen.

Lees hier het hele artikel.

Tom Tichelaar Yoga Magazine

Alles is energie en dat is alles wat er is. Albert Einstein