TOM
TICHELAAR

TOM IN EEN FLITS

Tom Tichelaar (1972). Als een metselaar, die losse bouwstenen samenvoegt tot een prettig thuis, zo bouwt Tom enthousiast aan het dagelijks leven, met al haar beletsels. In de makelaardij komt hij met innovatieve concepten over maatschappelijke problemen in de woningmarkt. Bij hardnekkige gezondheidsproblemen komt hij met oplossingen voor heling en voegt hij lijf en geest weer samen tot een werkbaar geheel.

Inmiddels hebben al velen Tom geconsulteerd of op een andere manier met hem kennisgemaakt. Tom is kundig en betrokken. Hij wijst mensen op nieuwe mogelijkheden voor het overwinnen van hun klachten en biedt daarbij concrete hulp. Zijn lezingen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaring en eeuwenoude wijsheid. Sprekend over het zelfgenezende vermogen van ieder mens, weet Tom te inspireren op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Een nieuwe manier van denken, vanuit een frisse benadering.

KERN WAARDEN

puur

dankbaar

vitaliseren

energie

balans

delen

Tom Tichelaar, een vitaliseerder in hart en nieren.
Of anders gezegd; een healer, inspirator en gewaardeerd spreker op het gebied van zelfgenezend vermogen en welzijn.

TOM UITGEBREID

Hallo! Mijn naam is Tom Tichelaar – lijfgids, maar ook echtgenoot en vader in een gelukkig gezin met een vrouw, twee kinderen en een hond. Het heeft echter niet altijd meegezeten; negen jaar geleden ging het erg slecht met mijn gezondheid.

De diagnose luidde CVS. Ofwel, Chronisch Vermoeidheid Syndroom. Los van het voorschrijven van allerlei medicatie, wisten de medici uiteindelijk niet zo goed meer wat ze met mij aanmoesten, en volgens hen was ik rijp voor de psychiatrische afdeling in het ziekenhuis. Zelf heb ik me psychisch nooit ongezond of zelfs ziek gevoeld, dus ik realiseerde me dat ik mijn antwoorden -en mijn genezing- elders moest gaan zoeken.
Nadat ik al mijn scepsis opzij gezet had, ben ik mij gaan verdiepen in meditatie. Niet veel later volgde ik een tweedaagse meditatiecursus, en dat opende hele nieuwe perspectieven. Vanaf dag één voelde ik mijn energie toenemen, en niet veel later kon ik mijn toenmalige werk als makelaar weer oppakken. Verbazing sloeg al snel om in fascinatie en ik begon veel tijd te steken in het ontdekken van wat het universum ons allemaal te bieden heeft. De laatste jaren heb ik allerlei workshops en cursussen gevolgd, waaronder Quantum Touch en Cranio Sacraal Therapie. Daarnaast vind ik bewegen heel belangrijk, ik beoefen Krav Maga (dat is een Israëlische verdedigingssport) en ik loop regelmatig hard.

Tot mijn grote blijdschap ben ik helemaal genezen, maar niet aan de hand van traditionele geneeskunde. Ik ontdekte dat het universum nog veel meer te bieden heeft! Sindsdien ontwikkelt zich mijn nieuwe missie: anderen helpen om hun lichaamseigen, zelfgenezende vermogen aan te spreken en zichzelf te vitaliseren.
Dat doe ik graag op mijn geheel eigentijdse manier,  als lijfgids.

Vandaag de dag ga ik vitaler door het leven dan ik ooit had kunnen denken. Zelfs zo vitaal dat ik andere mensen goed kan helpen ook vitaal te worden. Als expert/ervaringsdeskundige op het gebied van zelfgenezend vermogen en welzijn heb ik als lijfgids veel mensen bijgestaan in het wegnemen van lichte tot zwaardere lichamelijke en geestelijke verstoringen. Samen kunnen wij jouw zelfgenezende vermogen en levensenergie versterken en zo jouw herstel bespoedigen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom ik dit werk doe. Allereerst omdat ik hier gelukkig van word én omdat ik weet hoe het anders kan, genezen. Teveel mensen zitten naar mijn mening nog ontredderd thuis, hun dagelijkse ellende van pijn te ondergaan, zonder enige verbetering in het vooruitzicht. Daarom voel ik mij geroepen om een brug te slaan tussen de doorgaans negatief afgeschilderde alternatieve zorg en de rest van Nederland. Het wordt hoog tijd dat de grote meerderheid kennismaakt met wat er allemaal nog meer mogelijk is.

CURSUSSEN & TRAININGEN

quantum touch

hearth math

cranio sacraal therapie

life school

krav maga

yoga

meditatie

presenteren

mediumschap

adem trainingen

Tom Tichelaar, formeel QT practitioner.

TOM'S INSPIRATIE

In de eerste plaats raakte ik geïnspireerd door Richard Gordon, een onderzoeker en de uitvinder van Quantum Touch. Jaren geleden las ik een boek van hem over Quantum Touch; een methode die gebaseerd is op natuurlijke genezing en jouw lichaamseigen levensenergie.
Met deze methode kun je jouw zelfgenezende vermogen versterken en zo je genezing versnellen. Inmiddels heb ik de benodigde trainingen succesvol afgerond en ben ik formeel Quantum Touch Practitioner.

Ook de spirit world -de ongeziene wereld van onze overleden dierbaren- ook wel mediumschap genoemd is een wereld die bestaat uit energie.
Al jaren school ik mij ook op dit gebied om zo in de breedste zin van het woord energie en liefde in te kunnen zetten bij heling in mijn consults.
Bekijk ook mijn mini docu over dit onderwerp.

LEES VOER

Naast de boeken en het studiemateriaal van genoemde inspirators, heb ik me ook laten inspireren door onderstaande boeken en personen:

De Sleutel tot Zelfbevrijding – Christiane Beerlandt
Zielsoorzaken van ziekte – Bjorn Eybl
Medical Medium – Anthony William
Het Zelfhelende vermogen – Deepak Chopra
Onverwacht inzicht – Dr. Jill Bolte Taylor
Secrets of aboriginal healing – Holz & Holz
Heel je lichaam – Louise Hay
Quantum Touch 1 & 2.0 – Richard Gordon
Water – Dr. F. Batmanghelidj
Kracht van het Nu – Eckart Tolle
De Helende Reis – Brandon Bays
Quantum Energy – Deepak Chopra
The Healing Sun – Richard Hobday
Nikola Tesla – David J. Kent
Eindeloos Bewustzijn – Pim van Lommel
Think and Grow Rich – Napoleon Hill
A guide to spirit healing – Harry Edwards
Heel je lichaam, je kunt je leven helen – Louisa L. Hay
De Vijf Tibetanen, het originele manuscript – Peter Kelder
The Secret, Magic, the Power en Hero – Rhonda Byrne
Zero Limits – Ho’oponopono – Joe Vitale
Transcedente Meditatie: Gezondheid uit het zelf – artsen Wolfgang Schachinger & Ernst Schrott
Maharishi Yogi – founder transcedente meditatie
Doc Childre – founder Heartmath